ZenCenter Opleidingen   

Centrum voor zingeving en leiderschap

 


3 daagse retraite 'Aandacht en Stilte' 

15,16 en 17 maart 2018


Een paar dagen rust en ruimte voor jezelf

Even een time-out nemen om de balans op te maken na een drukke of moeilijke periode? Of de stilte opzoeken om te ervaren hoe aandacht je leven verdiept en verrijkt.

In deze 3 daagse retraite staat de aandacht voor wie jij bent centraal. Door met aandacht in het leven te staan neemt het concentratievermogen en het inzicht toe. Je leert om te focussen in het hier en nu, waardoor je dieper waarneemt én met meer plezier zal genieten van de dingen die je onderneemt.

Oost en West

De 3 daagse retraite 'Aandacht en Stilte'  heeft als basis het Oosterse gedachtegoed van o.a. Zen, mindfulness en awareness. Door Oosterse en Westerse zienswijzen samen te voegen ontstaat er synergie in zijns-beleving en in zingeving.

Wat ervaar je tijdens deze 3 daagse 

In deze 3 daagse retraite kijk je met aandacht naar jouw leven of je carrière in het hier en nu. Je wordt bewust wat er speelt in persoonlijke en professionele levensthema's. Je ervaart hoe aandacht je ook in een hectische omgeving rust en focus kan geven. Je ervaart hoe je lichaam en geest kunt ontspannen. 

Programma 'Aandacht en Stilte' 

Het programma bestaat uit een aantal vaste stilte-momenten gedurende de dag in de vorm van Zazen, Kinhin en geleide meditaties. Om je bewuste aandacht te stimuleren werken we met de principes van het 'achtvoudige pad' uit de boeddhistische leefwijze. Je werkt met eigen thema's of levensvragen en aan een balans tussen je binnenwereld en buitenwereld. Er is tijd voor eigen invulling, zoals gesprek, lezen of wandelingen. Er is ruimte voor persoonlijke begeleiding.    

Voor wie is deze retraite 

Voor deelnemers die in een complexe wereld verdieping en rust in zichzelf zoeken. De retraite biedt ruimte om te werken aan eigen thema's of vraagstukken met de mogelijkheid van persoonlijke begeleiding. 

De 3 daagse retraite staat onder leiding van Ben Hoogenboom.

Data: 15,16 en 17 maart 2018 (donderdag/vrijdag/zaterdag), incl. avondprogramma en 2 overnachtingen. 

1e dag van 10.00 uur t/m 21.00 uur. 2e dag van 07.00 tot 21.00 uur. 3e dag van 07.00 uur t/m 15.00 uur.

Locatie: Natuurcentrum 'Athanor' Centrum Athanor is een kleinschalig centrum in het groene grensgebied van de Achterhoek en Twente. Het is een plek die ruimte ademt, waar het nog stil is en waar je bij helder weer de sterren haast kunt plukken.

Aantal deelnemers: Maximaal 10.

Investering: De investering voor deze 3 daagse retraite bedraagt € 575,= Incl. volledige verzorging en 2x overnachting in een 1-persoonskamer. Excl. BTW.  Mocht deze investering bezwaarlijk voor u zijn, neem dan contact op voor een passende oplossing. 

 

Aanmelding  3 daagse retraite 15-17 maart 2018

Blog: Aandacht is Aandacht

Aandacht heeft ook een spiritueel aspect. Aandacht is het volledige spectrum van ons ZIJN ervaren.Lees hier de blog over de betekenis van aandacht.

Delen

 

4848