ZenCenter Opleidingen   

Centrum voor zingeving en leiderschap

 

NIEUWSBRIEF ZENCENTER - ART OF LEADERSHIP

 

 

Hoe kom jij over als leider of leidinggevende?

 

Reageren mensen doorgaans positief op jou en voelen ze zich op hun gemak in gesprek met jou? Of reageren ze afstandelijk en formeel.

In onze doelgerichte maatschappij zijn zakelijke contacten vaak ‘onecht’ omdat men iets van de ander verwacht of nodig heeft. Zo is communicatie vaak een spel van verborgen agenda’s waarin men niet altijd het ware gezicht laat zien. De manier waarop jij verbaal en non- verbaal communiceert heeft veel invloed op het succes van jouw leiderschap. Mensen inspireren en bezielen vraagt om een open en kwetsbare opstelling, waarin mededogen, respect en verbondenheid belangrijke factoren zijn.

Leiderschap gaat ten diepste om aandacht [interview]

 

Bedrijfskundige en trainer Ben Hoogenboom combineert innerlijk leiderschap en bewustzijnsontwikkeling. Zijn visie is gebaseerd op een grondhouding van aandacht en zelfreflectie. En dat maakt dat je anders naar de wereld kunt kijken.

Ben werd geïnterviewd door Mary Span van de EVOLUTIEGIDS voor nieuwe ondernemers.  Lees meer....

 

Programma 'invisible leadership'

Een nieuwe generatie leiders

Er ontstaat een nieuwe generatie leiders, die stappen zet naar een hoger niveau van bewustwording en zingeving. Naast de 'harde' en doelgerichte kant van leiderschap zijn authenticiteit en inzicht in intermenselijke verbondenheid belangrijke voorwaarden voor succesvol leiderschap in deze tijd. 

Leiderschap heeft daarmee ook een 'onzichtbare' kant, omdat omdat naast kennis en aangeleerde vaardigheden ook een beroep word gedaan op het ontwikkelen van intrinsiek en intuïtief potentieel. 

Een succesvolle leider of leidinggevende heeft inzicht in de onderstroom van intermenselijke processen en durft zijn intuïtie te volgen om het ‘onzichtbare’ zichtbaar te maken. Zoals ook een ijsberg grotendeels onder water steekt, zo heeft het niet zichtbare een grote invloed op het succes van leiderschap.

Het 2x2 daagse leiderschapsprogramma 'INVISIBLE LEADERSHIP' is bedoeld voor een nieuwe generatie leiders die hun volledig menselijk potentieel willen inzetten.

 - word bewust van jouw persoonlijke grondhouding. - vergroot je intuïtieve antenne en invoelendheid. - inspireer en beziel jouw collega's en teams en breng ze in beweging. - werk vanuit een diepere wezensgrond aan een succesvolle organisatie. 

Data: 1e blok juli 2018. 2e blok:  september 2018, incl. avondprogramma en overnachting.  Lees meer.....

 

3 daagse retraite 'aandacht en stilte'

EEN PAAR DAGEN RUST EN RUIMTE VOOR JEZELF - 3 daagse retraite ‘Aandacht en Stilte’ op 6,7 en 8 september 2018. (donderdag/vrijdag/zaterdag). 

Dit keer in het rustieke natuurcentrum Athanor in Lochem. De retraite biedt rust en bezinning op waar je staat op je levens- en carrière-pad. Er is ruimte voor eigen invulling en te genieten van de prachtige locatie en de omgeving.  Spreekt het je aan om een paar dagen van ruimte en rust voor jezelf in te plannen? Je bent van harte welkom! Je kunt gebruik maken voor de voorinschrijving. Meld je aan via het aanmeldingsformulier op de website. lees meer....


 

ZenCenter verzorgt trainingen en retraites voor leiders, leidinggevenden, coaches, managers en begeleiders die levenskunst en diepgang willen integreren in hun persoonlijke en professionele leven. Voor meer informatie over ZenCenter, raadpleeg de website  www.zencenter.nl. Mail ons via info@zencenter.nl of bel voor informatie: 06 29088342.

 

  

 

3059